Denne MISOLIMA bloggen handler om innebygd systemer basert på ATMEL mikrokontrollere

Idag skal jeg prate om DOLLx8

MISOLIMA er basert på et innebygd nettverk system som heter DOLLx8 eller Digital One Line Link og orginalt så er "x8" rett og slett "ganger 8". MISOLIMA er små datamaskin-baserte systemer som tjener den hensikt å kontrollere elektronikk slik som GSM, GPS, tekst skjermer, små tastatur, releer, sensorer, musikk, alarm osv. for Hjemme og Kontor Automatisering samt styrings systemer for bil PC, båt, tog, fly, busser og nesten hva som helst.

Man er vel mest kjent med mikrokontrollere som er programmerbare prosessorer brukt i vaskemaskin, mikrobølge ovn, komfyr osv., hvor man stiller inn et program og "maskinen" gjør jobben sin. Alle disse enhetene har da altså en eller flere mikrokontrollere i seg og som da er lestet med programvare skrevet av maskinleverandørene. Slike programmer starter av seg selv når man slår på utstyret og gjør da jobben sin fra internminnet. Biler, båter og fly har som oftest veldig mange mikrokontrollere p.g.a. sikkerheten, men de bruker da også nettverk som bl.a. CAN eller LIN-buss. MISOLIMA bruker da altså sitt eget utviklet databuss system som altså heter DOLLx8. Det er tekst basert og lett å bruke selv via SMS meldinger.

Hjernen bak DOLLx8 er ATMEL mikrokontrollere som da har sitt eget lille operativ system, og har sitt eget komunikasjons system, protokoller og funksjoner. Nettverket styres av tekst meldinger som kan da sendes via bl.a. RS-232, USB, BlueTooth, WiFi, GSM eller Internet men kan også sendes via radiobølger m.m. Fast komunikasjon mellom enhetene er gjort via RJ-45 kontakt og standard nettverkskabel slik man er vant med i PC nettverk.

Det aller første DOLL systemet ble utviklet på tidlig 90 tallet og har siden den gang vokst seg stor og sterk, og er idag et fullstendig nettverk system for datastyring. Filosofien bak utviklingen var at det skulle være så enkelt som mulig å bruke og alle som kan PC programering skal også kunne programere sine egene systemer basert på DOLLx8 som en standard selv om det også finnes ferdige programmer for de som vil ha det.

For de mer spesielt intereserte, så har MISOLIMA også utviklet en modul enhet som heter MISOLIMA ePAT MCU. Dette er en liten brikke som man da kan, via to 20 pinners kontakter utvikle sitt eget system om man kan elektronikk, men er også utmerket for skoler og utdannelse innen mikrokontrollere og dens funksjon i dagliglivet. ePAT har alt man trenger og har t.o.m. innebygget DC-DC pulserende strømforsynin (Switching Mode Power Supply) eller SMPS om man vil ha det. SMPS-en kan ha 5 til 28Vdc inn og kan da lett brukes i bil hvor batteriet er på 12V men fores med rundt 16.4V når motoren er igang.

Men MISOLIMA har jo ikke bare ePAT MCU og har utviklet flere enheter som da er basert på ePAT MCU (også forde elektronikken rundt den kan programeres av eget utviklet programvare om man vil det).

Slike ferdige MISOLIMA enheter består av;

MISOLIMA eAlbert Control 8 - en enhet med full I/U funksjoner, innebygget alarm system for hjem, kontor, butikk, bil og båt, har 2 releer, buzzer, LED indikasjoner av porter og komunikasjon m.m.Her ser man MISOLIMA eAlbert Control 8 som er basert på DOLLx8

MISOLIMA eBonnie 15-386 AVL er et Flåtestyrings enhet eller Automatic Vehicle Location enhet som da består av GPS, GSM og all I/U funksjoner som trenges for å kontrolere elektronik, også via GSM funksjoner. Forøvrig så har eBonnie mye av de samme funksjonene som eAlbert men i tillegg har da altså både GPS og GSM innebygget.

MISOLIMA eClyde 15-386 GSM er en GSM enhet som da er brukt i PC eller server sammenheng for å styre f.eks. MISOLIMA enheter via GSM nettverk, da via PC eller server programvare.

MISOLIMA eMassanger 220 er en 20x2 karakter display med blå baklys. Alle funksjonene kontroleres da via enkle DOLLx8 komandoer og funksjoner.

MISOLIMA eOscar KeyPad 1201 er et robust tastatur med 12 taster hvor hver tast har grønne belyste tall og tegn. Dette systemet passer bra i systemer hvor man trenger beskyttelse mot vær og vind samt herverk. eOscar har alle alarm funksjoner innebygget og jobber bra sammen med bl.a. eAlbert Control 8, eBonnie 15-386 AVL, eClyde 15-386 GSM og eMassanger 220. eOscar KeyPad har komunikasjon via DOLLx8 og PC tastatur grensesnitt.

MISOLIMA eMichael MiRAS er et Quad Audio System med 4x4 audio kanaler hvor alle funksjoner kan styres via knapper eller via DOLLx8 grensesnittet. Man kan også styre enheten via USB og GSM.

Prosjekter som er under veis er eBallet PC 1000 og 1500 som da er en bil PC med innebygget strømforsyning, GPS, GSM, DOLLx8, Quad Channel Audio og mer som trenges i et integrert system for bil, buss, tåg, båt og fly.

Et annet prosjekt er eGraFIKO 640 som da er et 6.5" TFT skjerm med innebygget systemer og tastatur som da styrer bl.a. skjermfunksjonene og sender data ut via DOLLx8 eller PC tastatur grensesnitt.

Alt i alt så er målet til MISOLIMA å tilby et komplet system for hjem og kontor automatisering samt tilby det samme for bil PC for så å gi en fulstendig integrasjon mellom hjem, kontor og bil.

Du finner mer her på MISOLIMAs hjemmesider

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

misolima

misolima

50, Moss

Digger alt som er integrert i bittesmå prosessorer! ;)

Kategorier

Arkiv

hits